реклама 468

събота, 11 април 2009 г.

Жалба срещу кметския наместник

Selo.BG - Форум на българските села • Виж темата - Жалба срещу кметския наместник на пернишкото село Зидарци
Жалба срещу кметския наместник на пернишкото село Зидарци депозираха пред областния управител и до районната прокуратура тамошните жители. Документите са скрепени с подписка, в която стоят имената и подписите на 72-ма човека от общо стотината местни люде. Хората твърдят, че наместникът Румен Величков безчинства и упражнява тормоз върху тях, откакто е встъпил в поста си, та до днес. Зидарчани се обръщат за помощ към губернатора за решаването на проблема с управника, като твърдят, че кметът на община Перник не прави нищо въпреки подадените в кабинета й жалби. “Жителите на Зидарци не заслужават повече този психически тормоз от страна на кметския наместник Румен Величков”, пишат местните. Всъщност острата реакция на зидарчани е провокирана от писмо на самия Румен Величков, адресирано до полицията и медиите.
В предишен свой брой “Вяра” отрази становището на селския кмет, който има своята си истина. Той обвини децата в селището, че пият алкохол и рушат обществената собственост. В писмото имаше и доста сериозни нападки към тийнейджърите – Величков твърдеше, че те залагат предмети по жп релсите и хвърлят камъни по преминаващите влакове. Зидарчани твърдят, че всичко това е невярно. Според тях децата биват травмирани без основателна причина и ежедневно. Стрелите на Величков били насочени към хората, недоволни от управлението му. Срещу тях “постоянно пише жалби до полицията, службите на общината, ХЕИ, ВиК и др. инстанции”, посочват те. “Откакто е кметски наместник, нито веднъж не са били почистени улиците и тротоарите. Санкционира едни хора, които са заустили отпадъчните си води в барата, а на други помага при изграждането им. Пример за това е двойният стандарт, който води срещу Божидар Асенов и Лозан Арсов. На последния лично участва при прокарването на тръбите, а първия санкционира”. Жителите на Зидарци посочват, че вместо да изпълнява служебните си задължения, Величков често спи на работното си място – и през деня, и през нощта. Управникът искал наем от децата в селото, както и пари за ток и отопление, за да ги пусне в салона на кметството да играят тенис на маса или шах.
Всеобщо недоволство се изразява и от факта, че с назначаването му като наместник е преустановена дейността на читалището, като наличната литература от близо 2000 тома е зарязана безстопанствено. По време на мандата си Величков позволил да бъдат разрушени селскостопанските сгради на кооперацията. Според зидарчани част от материалите били складирани при неговия приближен Лозан Арсов и се чакал сгоден момент, за да ги продаде.
Жителите твърдят, че липсва човещина в отношенията и действията на кмета. Те са възмутени от факта, че той работи не за тяхно добро, както трябва да бъде, а против тях и на инат на всички.
Милена ГРОЗДАНОВА, в-к ВЯРА


Няма коментари:

Публикуване на коментар