реклама 468

сряда, 18 март 2009 г.

Евродепутати от ПЕС на посещение в Перник

Градски вестник - Всекидневник за град Перник и областта

Българският представител в Европарламента Евгени Кирилов, първи зам.председател на Комисията по регионално развитие в ЕП, неговата колега Констанце Крел, координатор на групата на ПЕС в същата комисия и Петрос Купенос шеф на секретариата на ПЕС по регионална политика вчера посетиха Перник. Те имаха среща с губернатора Иван Димитров, на която присъстваха и народните представители Ангел Найденов, Ненко Темелков, С. Василев, зам.кметът на Перник М. Михайлов и шефът на Белодробната болница д-р Ал. Алексиев. По-късно в Двореца на културата гостите се срещнаха с граждани.

Целта на посещението на евродепутатите бяха предстоящите евроизбори, както и запознаването им с мерките за преодоляването на кризата в региона.
Структурната политика на ЕС означава солидарност, заяви в в Перник Констанце Крел. Тя посочи, че за промишлените градове като Перник е важно да се използват средствата от Структурните фондове без бюрократични пречки, като парите стигат максимално бързо до предназначението си и да се положат максимални усилия да не нараства безработицата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар